Jones Kitchen

This beautiful home on the tranquil waters of Port Blakley recently underwent a significant kitchen remodel, reorienting it to maximize views of the harbor and and help the space breathe. The appliances, lighting and color scheme were chosen for their subtlety, keeping the focus on the views beyond.

The integration of modifications to massive columns and a river rock fireplace into the new contemporary kitchen was a way to tie the rest of the public spaces into the kitchen remodel.  Milled wood and brass plates wrapped on the bases of the columns were just a few of the unique design features added.  Stonework modifications on the chimney gives the impression the stones are peeling off and flowing across the floor. These stones were repurposed from a dismantled chimney at another 2atara project on the Island.

This innovative new kitchen was designed with collaboration at its heart.  The space was envisioned in a way so that the client, a gifted wood-worker, could contribute his skill. At 2atara we value this kind of collaboration, allowing clients to feel more invested in their projects.

Completed: Nov 2019
Design & Construction: 2atara